Therese Lindvall – mamma till Lex och Logan

SEMESTER OCH BRÖLLOP I SKOTTLAND

Äntligen hemkomna efter första veckan semester och den spenderade vi i Skottland, på bröllop på skotska höglandet. En upplevelse utöver det vanliga, bröllop i ett gammalt slott och karlar i kiltar och med en liten att passa upp på hela dagarna på alla utflykter och långa restider är vi tröttare än när vi åkte, men så otroligt glada att vi kom iväg och fick göra något vi annars inte skulle gjort på semestern (eller annars heller). Kul att de valde ett så här annorlunda ställe, även om vi hade närvarat vid bröllopet även om det vart i Skåne eller Dubai (där de bor idag), vi hade bestämt oss att vi skulle komma oavsett ort.

Vi hamnade efter två flygresor och 7 timmars bussfärd, som tog oss förbi Lockness och sjöodjuret, i en mysig liten by långt norr upp i Skottland. En liten fiskeby, där bussen inte ens kunde köra oss in (för att vägarna inte tillåter det) och där Highland korna och fåren går lösa ute på vägarna, en vanligt matvarubutik ligger 1,5 timma bort och där wi-fi fungerar beroende på hur vinden blåser.  Så långt borta, kändes som världens ende, men nu när vi är hemma och lagt själva resan bakom oss, så har det varit en fantastisk resa, och lilleman har skött sig så bra.

Alla medresenärer och andra på bröllopet har berömt Lex flertalet gånger att han skött sig så bra, och knappt hörts av, han som är högt och lågt och överallt annars. Och att han var så otroligt söt, kan inte annat än hålla med, min prins är så underbar, och man blir så stolt. Vi hittade några nya vänner som har hjälpt oss mycket med mini, de är underbara med honom och har en egen liten son som fick stanna hemma, tack för all hjälp Maria & Daniel, så kul att lära känna er. Förutom bröllopet som jag lovar er bilder på senare, så har vi gjort massa annat kul och ätit massa gott i flera dagar. Är man i Skottland så måste man ju gå på wiskey provning, vilket var bokat på Talisker, och äta deras goda mat. Och se höglandet, strosa runt i den lilla byn, Plockton, som vi bodde i och se på alla gamla fina byggnader.

Lex har under den gångna veckan blivit en berest liten kille, flygt flygplan, åkt buss och åkt tåg, varit på wiskey provning, massor med restaurangbesök och varit med på sitt första bröllop, ett storartat sådant dessutom. Han är helt slut, men superglad att vara hemma, han var så glad att unna springa fritt och leka och härja med sina saker igen.

Borta bra, men hemma bäst.

image

Mina underbara killar i skjorta och väst, så fina och matchande. Tack Maria för ett fantastisk foto

IMG_6493

Liten kille som har flugit för första gången, många första gången på denna resan, men han har varit så grymt duktig och tålmodig och fixade vi detta fixar vi vilken resa som helst. Dubai nästa kanske?

IMG_6505 IMG_6509 IMG_6510

Åka buss är kul, och att leka med Daniel och Maria är super kul. Deras lille kille på 3 år fick stanna hemma, vi hoppas att kunna åka och besöka dem senare och träffa deras solstråle med.

IMG_6621

Det var höga berg (finns en anledning att det kallas highlands 😉 ) och gröna landskap överallt, men var superdåliga vägar som knappt gick att köra på, men det var fantastiskt att se allt.

IMG_6637IMG_6672IMG_6665

Slottet som bröllopet ägde rum innuti, Eliean Donan Castle, ett gammalt slott på en ö i Loch Duish,  ursprungligen från 1200 -talet. Detta slott skall vara Skottlands mest fotograferade slott.

IMG_6692IMG_6697IMG_6725

Besök på ett av flera bryggeri, mannen älskar Wiskey och Skottland är känt för sin wiskey, så vad passade inte bättre än detta. Min fina kusin älskar också att fota.

IMG_6741 IMG_6816

Wiskey provning på Talisker, och så klart shoppade mannen med sig favoriterna och därefter restaurangbesök med släkten på fina Claymore Restaurant. Veckans bästa middag serverades här, och musslorna var det klart bästa.

IMG_6849IMG_6833IMG_6842IMG_6875

Bilder från den lilla byn vi bodde i, med vattnet nästan utanför dörren. Stor skillnad på ebb och flod här, man kunde gå till ”ön” när vattnet var borta, som annars var ända in till muren,

IMG_6923imageIMG_6901

Bilder på det fina brudparet (bättre foton kommer senare, så håll utkik) och gåvorna som stod på bordet vid middagen och våran fina outfit.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats