Therese Lindvall – mamma till Lex och Logan

MIDSOMMAR

Så var det dags för midsommar och allt härligt som denna högtid har att bjuda på, svensk sommar, jordgubbar, midsommarstång, massor med barn, skratt, lite regn, massa sol och allt annat som hör svenska sommaren till. Det viktigaste för mig är att vi spenderar den tillsammans och med nära och kära, och det gjorde vi även detta år. Vi hade bestämt lunch hos mina föräldrar som alltid, det har jag gjort varende år och såklart fortsätter vi denna tradition. Därefter begav vi oss till en av mannens kompisar, som hade anordnat fest tillsammans med massa andra trevliga människor, så totalt kring 30 personer var vi inklusive en masa underbara ungar som sprang runt och lekte hela dagen och kvällen. Midsomnar är väl känt för att vara en högtid med regnochrusk, och visst kom det några droppar mitt på dagen men förutom det var det ju riktigt härligt väder och man kunde njuta av dagen.

Här kommer en härlig bildbomb från dagen.

image

Våran lilla midsommarkille, stilig i skjorta och jeans.

imageimageimage

Lite lunch hos mormor och morfar är tradition, vi älskar ju min pappas mat och kan ju inte tacka nej, så supergott. Och likaså att binda midsommarkransarna, som fick gå i blått och vitt ,måste ju jag och mamma göra, det tillhör ju våra midsommrar. Sen att Lex vägrar ha den på sig är en annan sak, men han hade en åtminstonde i år med. Är det tradition så är det.

image image image imageimage

På dagen när vi var nere vid vattnet och kikade på när de satte upp midsommarstången var det mulet men uppehåll i alla fall, och för svensk sommar är det inte dåligt, ännu bättre var det att vädret sprack upp och blev kanon senare på kvällen. Några fina bilder på familjen, tyvärr inga på oss alla tre ihop dock.

Midsommar är ju en högtid för barnen, så kul med så många barn på plats på midsommarfesten, totalt 7 st, och 3 av de andra mindre barnen var lika gamla som Lex, så han hade massa kompisar att leka med. Här är några små godingar.

IMG_4078IMG_4068IMG_4066

image

Lex fick tag på en gräsklippare, gissa om det var intressant. Han brukar stå i fönstret hemma och kika när de klipper gräsmattan och vara alldeles lyrisk och nu när han fick köra själv, vilken glädje. Vi måste köpa en till honom också som han kan springa runt med i sommar.

imageIMG_4212image

Mattias, mannens kompis som stod för kalaset, hade ordnat partytält och fixat och donat ordentligt, för säkerhets skull med tält då man aldrig kan lita på vädret. Och bara för det tror jag att vi klarade oss undan regnet. Och visst fick en toppen dag och kväll tillsammans. Mini ville så klart hjälpa till också, klart man skall hjälpas åt och det skall börjas i tid.

imageimage

 

Inte lätt att få Lex att titta in i kameran och ta på sig sin fina krans som jag och mamma gjort samtidigt, men några kort fångade jag honom allt på. Passade honom perfekt, fina färger och känns riktigt svenskt. Vårat älskade hjärta.

imageEn sista bild i denna bildbomb får bli en på mig och Lex, jag brukar sällan fastna på kort, utan hamnar alltid bakom, och visst är det ett val jag gör (då jag inte känner mig fin på foton ännu), men ibland är det ju så att man vill vara med, den här tiden tillsammans går ju aldrig att få igen.

 

Glad midsommar på er alla och ta hand om er.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats