Therese Lindvall – mamma till Lex och Logan

ATT RESA MED EN ETTÅRING

Då var vi hemma igen från att ha varit ute och rest med våran lille kille på 16 månader för första gången, och det har gått hur bra som helst, över all förväntan. Han har varit så grymt duktig, trots flera flygningar och 7 timmars bussresa. Jag var så här i efterhand mer nervös för resan än jag hade behövt, men det är dels svårt att veta hur en liten skall klara av resan och sen tyckte jag det var svårt att veta vad man skulle och fick ha med sig på flyget. Men vi har fått jättebra service på planen och på många ställen har man tänkt till och gjort det riktigt bra barnanpassat. Samtliga flygplatser som vi besökt har haft områden anpassat för barn, som i Edinburgh där de hade en hel lekhage och i Stockholm där de har Junibacken och även Landvetter som har Lisebergsinspirerad lekhörna där man hämtar väskorna. Lex har lekt på samtliga, och har därmed varit jättetrött under själva resan med flygplanen, perfekt att få springa av sig innan man flyger. Så ett hett tips är att reka innan man kommer till en flygplats vad som finns för barnen att göra. Nedan leker han på Edinburghs flygplats.

IMG_7086IMG_7111IMG_7113

Jag tyckte inte att det tydligt framgår vad man som småbarnsförälder egentligen får ha med sig på planet, idag är det ju restriktioner för det mesta och enbart 100 ml vätska per person, men med undantag från barnmat. Men vad som räknas som barnmat framgår inte det heller, jättesvårt att veta vad man fick ta med. Men vi chansade. Vi fyllde vällingflaska med pulver, tog med barnmatsburk med yoggi och med mat, samt klämmisar. Allt oöppnat, förutom vällingen. Så gjorde vi på både dit och hemresan och det var inga problem för oss alls, på Landvetter sa de inget alls, inte heller i Köpenhamn, och på hemvägen så var de ifs väldigt noga på kontrollen i Edinburgh och gjorde speciella kontroller och läste på innehållet, men inte heller där var det några problem. Tips dock är att se till att få vatten innan planet lyfte, med lite välling på vägen upp så hade vi inga som helst problem med öronen på Lex.

Tips att tänk på att packa med:

– Välling pulver

– Flaska för vatten/dricka, kan man köpa så snart man kommit in

– Smoothie, enkelt och gott.

– Färdig gröt. Smidigt och enkelt och kan även ätas kall.

– Snacks, exv majkrokar.

– Roliga leksaker som barnet tycker om, vi hade bok, mjukisdjur och duplo lego med.

– Spel och/eller musik på mobil, smidigt och enkelt att ha med, lugnande för de små.

– Ombyten och varm tröja, det blir ofta kallt på planen.

– Filt, eller snutte.

– Nappar, gärna flera extra, våra hade en tendens att smita iväg men alla kom med hem till slut. Men extra på flera ställen är ett bra tips.

– Våtservetter & många blöjor (även om de kanske inte behövs bytas på planet, så vet man aldrig när man får bagaget). Våtservetter är så mycket smidigare att torka små kladdiga händer med, och det blir gärna kladdigt när man inte har allt till hands.

Det kan säkert vara olika, men det var absolut inga problem med att våran lille kille hade eget bagage, en liten kul väska (som man i sig kan leka med) som han fått hjälpa till att packa med allt ovan, vi saknade inget på vår resa med ovanstående.

IMG_6480IMG_6488IMG_6493

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats